شناسهٔ خبر: 37558 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

معاون وزیر راه و شهرسازی خبر داد

نخستین گام بلند برای احیای بافت تاریخی قزوین/ آغاز احیای موزه تمدن قزوین از ماه آینده/ شناسایی و ساماندهی دو محله نمونه ایرانی- اسلامی شهر قزوین

ایزدی معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: به دنبال امضای تفاهمنامه‌ای با مجمع جهانی شهرهای اسلام نخستین گام برای احیای بافت تاریخی قزوین با عملیات اجرایی احیای موزه تاریخ و تمدن جهان اسلام آغاز می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی محمدسعید ایزدی اظهار کرد: اواخر سال گذشته تفاهم نامه‌ای بین شرکت عمران و بهسازی شهری و مجمع جهانی شهرهای اسلام WAIC برای راه‌اندازی موزه تاریخ و تمدن جهان اسلام به امضا رسید که نقطه شروعی برای احیای بافت تاریخی شهر قزوین خواهد بود.

وی افزود: این موزه از نسل موزه های نوینی محسوب می‌شود که با سرزندگی و پویایی، مجموعه ای از بناهای ارزشمند تاریخی را در معرض دید مردم قرار خواهد داد.

به گزارش ایسنا، ایزدی با بیان اینکه عملیات اجرایی احیای موزه تاریخ و تمدن جهان اسلام از ماه آینده آغاز می‌شود، تصریح کرد: این موزه یکی از پروژه های ده گانه پایلوت جهانی  شکوفایی شهری قزوین است که توسط سازمان ملل، از بین شهرهای جهان انتخاب شده است. این انتخاب ارزشمند، در مناسبات دیپلماسی مدیریت شهری مهم و فرصتی برای سرمایه گذاری معنوی در  شهر قزوین است.

مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری درخصوص تفاهمنامه منعقد شده بین شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران با مجمع جهانی شهرهای اسلام گفت: بر این اساس دو محله تاریخی دیمج و آخوند که دارای بناهای ارزشمند  تاریخی و فرهنگی منحصر به‌فردی هستند، در چارچوب سیاست باز آفرینی شهری، به‌عنوان نمونه محله های ایرانی ـ اسلامی احیاء و ساماندهی خواهد شد و با راه اندازی موزه تاریخ تمدن جهان اسلام این دو محله از  شهر قزوین، ظرفیت تبدیل  شدن به یک موزه  فراملی و بین الملی را دارد.

وی ادامه داد: در راه‌اندازی این موزه، ابداع و خلاقیت‌های  بدیع برای معرفی فرهنگ و تمدن جهان اسلام به کار گر فته خواهد شد تا به پشتوانه ارزش‌های  فرهنگی غنی موجود، سرزندگی محله های مذکور و اساسا تمام شهر تضمین شود.

به گفته ایزدی، هدف اصلی  از راه اندازی این موزه، ارتقای کیفیت زندگی شهری است که در راستای اهداف وزارت راه و شهرسازی قرار دارد و با راه‌اندازی این موزه توسعه فرهنگی و ارتقای کیفیت زندگی بر اساس پتانسیل های محلی انجام خواهد شد که  خود در راستای سیاست های بازآفرینی شهری خواهد بود.

همچنین عضو شورای عالی اجرایی موزه تاریخ تمدن اسلامی گفت: قرار است در سفر هفته آینده رییس جمهور به قزوین، حجت‌الاسلام روحانی به همراه معاونین اسکان بشر سازمان ملل متحد و شهرداران کشورهای اسلامی از محل اجرای عملیات موزه تاریخ و تمدن جهان اسلام بازدید کنند.

سجاد محمدی یارزاده با اشاره به اینکه برای ساخت این موزه باید تمام دستگاه های مربوطه در این اقدام ارزشمند جهان اسلام مشارکت داشته باشند گفت:  مقرر است این موزه در محله سردار و دیمج قزوین و با منابع مالی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران، شهرداری قزوین، موسسات مالی و بانکی و منابع بخشهای نیمه خصوصی و خصوصی و سایر دستگاه‌های دولتی احداث شود.

وی به مراحل ساخت این موزه اشاره و تصریح کرد: این طرح در دو فاز کوتاه مدت و میان مدت اجرا می‌شود؛ در گام نخست سه پلاک شامل دو پلاک مسکونی و یک پلاک مغازه تملک شده و برای فاز اول ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه خواهد شد و در فاز دوم با همراهی وزارت راه و شهرسازی کار احداث موزه به انتها خواهد رسید و مطابق برنامه با تکمیل آن دو محله سردار و دیمج نیز به تدریج  احیا شده و آثار تاریخی آن نیز بهسازی و در راستای ایجاد شکوفایی شهری  نوسازی خواهند شد.

یارزاده درپاسخ  به این پرسش که موزه تاریخ تمدن قزوین کدامیک از مجموعه‌های تاریخی شهر قزوین را در دل خود قرار خواهد داد؟ گفت: در این مجموعه موزه‌ای آب انبار سردار، مقبره سلطان سید محمد، مسجد مدرسه سردار، مسجد مدرسه حیدریه، خانه های تاریخی رضایی، میریان‌زاده، خطیبی، زینعلی و اسدی  قرار خواهد گرفت که مجموعه آنها موزه‌ای تاریخی از تمدن اسلامی را به نمایش خواهد گذاشت.

 

نظر شما